"אנחנו הדור הראשון שחש את ההשפעה של שינויי האקלים והדור האחרון שנלחם בהם".

האם התקנת לוחות סולאריים היא הדבר החם הבא בתחום הבנייה?

התוכניות החדשות של שרת האנרגיה של ישראל

לשרת האנרגיה, קארין אלהרר, יש רעיון מדהים – התקנת לוחות סולאריים על גגות מוסדות ציבוריים כמו: בתי ספר, גני ילדים וכן גם בנייני רשויות מקומיות ועיריות. המטרה הנה להגיע ליעדים שנקבעו לייצור החשמל בשנה הקודמת. בדרך אל היעד, התכנון הוא ש30% מייצור החשמל יוצר מאנרגיות מתחדשות כאשר כל השאר יהיה בגז טבעי. בנוסף לזה, מתכננת אלהרר לשים דגש בקידום חקיקה על כך שעל כל מבנה שיוקם תותקן מערכת סולארית. ברור שהדבר ישפיע ישירות על תחום הבנייה בארץ כיוון שיש להתאים את תוכניות הבנייה לחוק הנ"ל, במידה ואכן יצא לפועל.

שר האנרגיה היוצא, ד"ר יובל שטייניץ, קבל בשנה הקודמת יעד להתקנת מערכות סולאריות, אך היו כאלה שסברו כי היעד די נמוך כאשר גם ככה, בישראל יש קושי לעמוד אפילו ביעד הנוכחי. במילים אחרות – בשנת 2020 המטרה הייתה 10% אנרגיה מתחדשת ופועל היעד עמד רק על 6%. למרות זאת, יש צפי אופטימי ליעד של 10% בשנה הזאת, שנת 2021. על מנת להגדיל ולהרחיב את הייצור של האנרגיות המתחדשות יש להתמודד קודם עם הקושי שבדבר, שהרי התחום עדיין לא ממש מפותח. לאור זאת, אלהרר מראש מתכננת לצלוח את היעדים ל-10 שנים הקרובות כי היעדים עצמם גם ככה דיי מורכבים.

במשרד האנרגיה יש שאיפות נוספות ותכנון שלבים במטרה להרחיב את היצע הקרקעות אשר בעזרתן ניתן לייצר חשמל על בסיס מערכת סולארית. כרגע ובהתאם לתוכניות של המועצה קיימים שטחים בגודל של כ-20,000 דונם ומטרתה של אלהרר הנה להגדיל גם את ההיצע וגם את האגירה באמצעות ביטול חסמים כאלו ואחרים. בין הכוונות והמטרות של קארין אלהרר, יש יעד נוסף בתחום האנרגיה – השקעת תקציבים גדולים בתוכניות בתחום. אלהרר רואה את התחום כיעד לאומי אשר צריך להשקיע בו עשייה, תקציב ומחשבה.

היתרונות שבהתקנת לוחות סולאריים

תחום המערכות הסולאריות נמצא בתנופה רבה בחמשת השנים האחרונות בישראל כאשר גדל הביקוש בארץ להתקנת לוחות סולאריים ויש לא מעט רווח בדבר. מדובר על עלות ייצור חשמל נמוכה ומשנה לשנה הולכת ונהיית נמוכה אף יותר. איך זה קורה? ובכן, ככל שקרינת השמש חזקה יותר וקיימים תנאים מתאימים למערכת סולארית, עלות ייצור החשמל יהיה יותר ויותר זול, כמו כן, למערכת גדולה יותר, גם כן עלות נמוכה וזאת בהתייחס לרמת הייצור שהיא מספקת.

כאמור, העלות של האנרגיה הסולארית הולכת ופוחתת ולכן אוטומטית זה הופך אותה לדבר המשתלם ביותר בתחום. אם נשווה את המחיר לקוט"ש לייצור חשמל באמצעות מערכות סולאריות לבין המחיר לקוט"ש בייצור גז טבעי נוכל לראות הבדל משמעותי:

מחיר לקוט"ש אשר נקבע במרכז להקמת תחנת כוח סולארית באשלים הנו 8.68 אג' והמחיר לייצור חשמל באמצעות גז טבעי הנו 27 אג'. הבדל דיי גדול יש לציין.

הכנסה פאסיבית והשקעה לטווח הארוך

בשנים הקודמות, על מנת ליהנות מהכנסה פאסיבית ורווחים משתלמים, היינו צריכים להשקיע המון זמן, אנגריה ומשאבים וגם אז לקוות ולהתפלל חזק כדי לחוות הצלחה. היום, בניגוד לעבר, ייצור הכנסה פאסיבית זה כבר הרבה יותר קל כשמדובר על אנרגיה סולארית. אם יש לך גג בבעלותך שיש עליו מספיק מקום להתקנת מערכת סולארית, תוכל ליהנות מהכנסה פאסיבית וככל שהגג רחב וגדול יותר כך מתאפשר להתקין יותר פאנלים וזה כמובן מעלה את ההכנסה שלך.

על מנת ליהנות מההשקעה ומרווחים פאסיביים תוכלו להשאיר לנו פרטים ונשמח לתת לכם יותר מידע בנושא 😊